107362355-2
Van A tot Z Verzuimadvies                              

Het behouden van uw medewerkers

Vergrijzing en ontgroening hebben invloed op het aantal mensen dat beschikbaar is en zonder voldoende en gekwalificeerde mensen bouwen uw concurrenten een voorsprong op. Door de gevolgen van de Corona maatregelen wordt de arbeidsmarkt tijdelijk ruimer..... maar dat is tijdelijk. 

Het behoud van uw beste medewerkers wordt steeds belangrijker voor uw concurrentie positie. Hoe zorgt u ervoor dat uw medewerkers geen behoefte hebben aan een baan bij een andere werkgever? Biedt u uw werknemers bijvoorbeeld elke 5 jaar een onderzoeksscan aan om te helpen vast te stellen of hij/zij nog het werk uitvoert dat energie geeft? 

Het behoud van uw beste medewerkers gaat niet alleen over geld en loopbaan kansen. Ik  adviseer u graag over de aspecten die ervoor zorgen dat uw medewerkers verbonden zijn en blijven en hoe u daar in uw bedrijf invulling aan kunt geven. 

Een vaak gebruikte term in relatie hiermee is duurzame inzetbaarheid of een leven lang leren. Heeft u al vastgelegd wat u doet aan duurzame inzetbaarheid? In het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) wordt, door klanten die alleen zaken mogen doen met een MVO onderneming, verwacht dat u hier beleid voor heeft en het toepast. 

De meeste ondernemers lopen niet echt warm voor wettelijke regeltjes en verplichtingen. Toch kunt u het maar beter geregeld hebben, dat geeft rust. 


 
E-mail